Bár a book tag készítés még mindig nem az én világom, de mivel Reddemon kihívott, hogy töltsem ki a Könyves Süti Book Tag-et (amit amúgy köszönök), ezért ismét megpróbálkozok eggyel. A kérdésekre keresett könyveket kizárólag az idei olvasmánylistámból választottam ki.

1. Liszt – Egy könyv, ami nehézkesen indult, de a végére izgalmassá válik:

Neal Shusterman: Az ​óceán mélyén című könyve pont ilyen. Mivel a skizofréniáról szól, azt mutatja be, hogy milyen érzés lehet skizofrénnek lenni, így a könyv elején én is teljesen el voltam veszve. Viszont, ahogy a fantázia és a valóság eseményei lassan kiegészítik egymást, úgy válnak a kezdetben teljesen érthetetlen dolgok is érthetővé, és úgy lesz egyre élvezetesebb ez a könyv is.

2. Margarin – Egy könyv, aminek nagyon jó a fülszövege:

Julie Anne Peters: Amikor ​ezt olvasod, én már nem leszek című könyvét éppen a fülszövege miatt olvastam el, ami nem csak egy érdekes szituációt vázol, hanem egy kérdést is nyitva hagy: sikeres lesz-e Daelyn tervezett öngyilkossága vagy az utolsó nap előtt megváltoztatja-e a döntését.

3. Tojás – Egy könyv, amiről azt hitted, hogy nem fog tetszeni, de végül mégis:

Igazság szerint én Alekszandr Szolzsenyicin: Ivan ​Gyenyiszovics egy napja című könyvét egyszer már elkezdtem olvasni, de akkor hamar abbahagytam. Mivel azonban nem szeretek könyveket félbehagyni, ezért idén ismét elővettem, ami nagy meglepetésemre pozitív csalódás volt, mivel most olvasva az egészet nagyon élveztem.

4. Egy édes könyv:

Utána kellett néznem a Wikiszótárban, hogyan is értsem az édes jelzőt ebben az esetben és a következőre jutottam: “Átvitt értelemben: Nagyon szeretett személy, dolog, amely iránt erős vonzódást érzünk.” Talán Romain Gary: A ​virradat ígérete című könyvét tudnám ehhez mondani, nem csak a történet, hanem az elbeszélő hang miatt is.

5. Máz – Egy könyv, amiben szerinted minden benne van, ami egy jó könyvhöz kell:

Ide mondhatnám Dosztojevszkij bármelyik könyvét, de hogy ne legyen a válaszom ennyire egyértelmű, Paul Auster: New ​York trilógia című könyve is pont ilyen. Azt viszont érdemes megjegyezni, hogy hiába adott minden egy jó könyvhöz, attól azt a könyvet még fényévek választhatják el egy igazán jó könyvtől.

6. Porcukor – Egy könyvsorozat, ami fel tud dobni, amikor szomorú vagy:

Ritkán olvasok könyvsorozatotokat, ám J. K. Rowling: Harry Potter című sorozatát tényleg szórakoztató volt elolvasni.

7. Cseresznye a torta tetejére – A kedvenc könyved ebben az évben:

A kedvencem egyértelműen Ottlik Géza: Iskola a határon című könyve volt az idén. Ez tipikusan egy olyan könyv, ami olvasás után is veled marad, és akár hónapokkal később is eszedbe jut egy-egy jelenet belőle. Egyszer mindenkinek el kell olvasnia!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.